Αθλήματα

Ιστοσανίδα

Στο Κ.Θ.Σ. η εκμάθηση της ιστιοσανίδας είναι μια από τις ειδικότητές μας. Η μακροχρόνια πείρα μας, μας επέτρεψε να αναπτύξουμε μια σειρά από μεθόδους και μέσα για να κάνουμε την εκμάθηση πιο εύκολη και δυνατή για όλους απ’την ηλικία των 8 ετών.

Θαλάσσιο σκι

Με πρωτοποριακές μεθόδους,όπως η χρήση της μπάρας,ειδικών πεδίλων για αρχάριους και έμπειρους εκπαιδευτές, που δεν αφήνουν περιθώρια αποτυχίας

Θαλάσσια παιχνίδια

Γι αυτούς που τους αρέσουν τα παιχνίδια χωρίς κούραση, υπάρχουν πολλές επιλογές

Ιστιοπλοΐα

Για τους φίλους της ιστιοπλοΐας υπάρχει ένα σκάφος soling (για 3 έως 8 άτομα)

Ενοικιάσεις Σκαφών

Γίνετε για λίγο καπετάνιος, νοικιάζοντας ένα σκάφος ( δεν απαιτείται δίπλωμα ταχύπλοου σκάφους αν η μηχανή είναι μέχρι 30 ίππων)

Σχολή οδηγών ταχυπλόων σκαφών

Στο κέντρο θαλασσίων σπορ λειτουργεί επίσης σχολή εκπαίδευσης υποψηφίων χειριστών ταχυπλόων σκαφών.

ΙΣΤΟΣΑΝΙΔΑ

Αρχάριοι

Για αρχάριους Στο Κ.Θ.Σ. η εκμάθηση της ιστιοσανίδας είναι μια από τις ειδικότητές μας. Η μακροχρόνια πείρα μας, μας επέτρεψε να αναπτύξουμε μια σειρά από μεθόδους και μέσα για να κάνουμε την εκμάθηση πιο εύκολη και δυνατή για όλους απ’την ηλικία των 8 ετών. Ετσι ο αρχάριος ξεκινώντας πάνω σε έναν περιστροφικά κινούμενο εξομοιωτή, μαθαίνει θεωρία και πράξη ταυτοχρόνως

Εκεί μαθαίνει τη βασική λειτουργία της ιστιοσανίδας, τον τρόπο που πρέπει να κρατά το πανί, πώς πρέπει να τοποθετεί τα πόδια και το σώμα του, προς πια κατεύθυνση πρέπει να οδηγεί το σκάφος, πώς να στρίβει και γενικά όλα αυτά που πρέπει να μάθει κανείς πριν μπει στο νερό, γλυτώνοντας έτσι από άσκοπες βουτιές και εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο. Μετά την εκμάθηση της τεχνικής πάνω στον εξομοιωτή, είναι θέμα λίγης εξάσκησης για να αισθανθεί σερφίστας.

Οι εκπαιδευόμενοι βρίσκονται κάτω από στενή παρακολούθηση και βοήθεια από έμπειρο εκπαιδευτή.

Για Προχωρημένους

Και για τους προχωρημένους σερφίστες το μέρος ενδύκνειται για να χαρούν το αγαπημένο τους άθλημα. Οι άνεμοι κυμαίνονται καθημερινά από 2 έως 5 μποφόρ και ξεκινούν το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ. Με την επιλογή λοιπόν της κατάλληλης σανίδας και του πανιού ανάλογα με τις ικανότητες του καθενός και τις συνθήκες του ανέμου,μπορούν να απολαύσουν 4-5 ώρες καλό σέρφ.

Στο Κ.Θ.Σ. διατίθενται προς ενοικίαση 15 σανίδες διαφόρων μεγεθών με ανάλογα πανιά που κυμαίνονται από 2 έως 12.5 τετ.μέτρα.

Πάντως είστε ευπρόσδεκτοι να φέρεται και τον δικό σας εξοπλισμό κι εμείς θα χαρούμε να σας δώσουμε δωρεάν μερικές συμβουλές για π.χ. beach start, water start, μπότζα και άλλες φιγούρες.